L'Occitane Cafe
L'Occitane Cafe

Content Creation
Content Creation

Content Creation
Content Creation

L'Occitane Cafe
L'Occitane Cafe

1/6
Screen Shot 2020-06-15 at 1.22.25 PM.png
L'Occitane
Cafe

Social mediabeheer

L’Occitane Cafe is het eerste café van L'Occitane in de MENA-regio. Het café startte in Dubai in 2018. L’Occitane Cafe brengt de sfeer van de Provence, lekker eten en fijne Franse gastvrijheid naar de VAE. Naar onze mening is het geen wonder dat L’Occitane Cafe al snel een van de meest bezochte plekken van de City Walk van Dubai werd.

 

Eleven Percent werkte hiervoor samen met de Chalhoub Group en Sunset Hospitality om een sterke merkaanwezigheid op sociale media te creëren. We begonnen met het definiëren van de doelgroep. Dat deden we door een aantal marktonderzoeken uit te voeren en gegevens te verzamelen over potentiële klanten en hun gedrag, interesses en professionele functies. Deze data hielp ons bij het ontwikkelen van strategieën voor en na de lancering, om de markt kennis te laten maken met het nieuwe merk. We hebben het merk ook letterlijk op de kaart gezet door ‘incheckpinnen’ te maken, zodat klanten het merk gemakkelijk kunnen vinden op Google Maps en op sociale mediakanalen.

 

Naast de marketing- en managementaspecten ontwierpen we de visuele inhoud voor de sociale mediaplatforms en adviseerden we over fotoshootrichtingen en moodboards die de look en feel van het merk zouden bepalen. Ook was Eleven Percent verantwoordelijk voor de online communicatie met klanten, het creëren van op maat gemaakte inhoud om alle merkaspecten te introduceren en het vergroten van de merkbekendheid door middel van een reeks campagnes te ontwerpen. Deze campagnes waren erop gericht zowel nieuwe klanten te targeten als bestaande klanten opnieuw te targeten met leuke weggevers (incentives). Zo veranderden de bestaande klanten die eenmalig iets hadden gekocht in loyale, regelmatig terugkerende klanten.

Fotocredits: L'Occitane Cafe Dubai